Partner serwisu
07 lutego 2019

Jak pielęgnować cerę zimą?

Kategoria: Z życia branży

Zima nie jest najlepszym okresem dla skóry. Z jednej strony atakują ją warunki pogodowe, takie jak wiatr, śnieg i mróz; z drugiej zaś narażona jest na przebywanie w suchych, ogrzewanych pomieszczeniach. W obu przypadkach mamy do czynienia z niską wilgotnością powietrza. Skóra traci wodę w naskórku, staje się osłabiona, bardziej wrażliwa i podatna na różne uszkodzenia.

Jak pielęgnować cerę zimą?

Dlatego w tym okresie zimowym należy szczególnie zadbać o nawilżenie skóry. Regularne stosowanie silnie nawilżających kremów do twarzy na dzień i na noc, uzupełnią niedobory wody. Dodatkowo dwa lub trzy raz w tygodniu najlepiej wieczorem nałożyć maseczkę na twarz.

Jakie powinna mieć składniki, aby efekt był widoczny?

Spirulina, czyli silnie nawilżająca i przeciwstarzeniowa alga, werbena antyoksydant o właściwościach nawilżających oraz jęczmień, który zachowuje elastyczność skóry i poprawia jej wygląd.

Maseczka de la Mer zawiera algi Spirulina bogatą w witaminę A i C – mocne antyoksydanty opóźniające proces starzenia się skóry. Przeciwzapalne właściwości Werbeny pomagają w szybszym leczeniu się ran i infekcji sprawiając, że skóra wygląda świeżo. Jęczmień pomaga zachować elastyczność skóry sprawiając, że staje się gładka i mocna.

Maseczka de la Mer to nawilżająca moc morza, jest przeznaczona do zrównoważenia dosz Vata-Pitta i Pitta-Kapha zostawiając skórę delikatną i odżywioną.

Usuń makijaż i oczyść twarz. Zmieszaj 2 do 3 łyżeczek proszku z ciepłą wodą lub wodą różaną do otrzymania pożądanej konsystencji. Rozprowadź równomiernie na twarzy i szyi. Pozostaw na ok. 15 minut. Delikatnie zroluj maseczkę, a pozostałość zmyj wodą.

Linia CHIC CHIQ składa się z 5 maseczek w proszku: à la Rose, de la Mer, la Noce, Chocolat i Soirée, więc można skomponować zestaw na kilka miesięcy.

źródło: CHIC CHIQ
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ